Pileće meso izlupati tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju. U drugu posudu staviti višnje i sok od višnje, zagrejati i dodati cimet i šećer. Gustin razmutiti u vodi i zgusnuti sos od višnje. Umutiti jaja, dodavati postepeno brašno, ruzmarin i mešati dok masa ne bude kompaktna (ako je potrebno, zbog gustine, dodati malo mleka). Supenom kašikom vaditi knedle i kuvati ih u kipućoj vodi. Servirati knedle i piletinu na tanjir, pa ih preliti sosom od višnje.
Porcija za odraslu osobu - 305 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 192 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 152.5 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 145 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 96 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1 g